1. Anasayfa
  2. 2022 Maaşı

2022 Engelli Maaşım Kesilmiş Olabilir mi?


1

Sık sorulan sorulardan birisi de 2022 Engelli maaşım kesilmiş olabilir mi? sorusu oluyor. 2022 veya diğer adıyla engelli maaşı alan ve ilgili yatması gereken ay da maaşı hesaba yatmayan okurlarımızın sık sorduğu sorulardan birisi olan engelli maaşım kesilmiş olabilir mi sorusuna detaylarıyla haberimiz içerisinden yanıt vereceğiz.

2022 Engelli Maaşım Kesilmiş Olabilir mi?


2022 Engelli maaşları ile ilgili yönetmenliğe göre engelli bireyin yaşadığı haneye giren tüm gelirler hanede yaşayan kişi sayısına bölünür ve kişi başı muhtaçlık sınırını geçiyorsa 2022 maaşı kesilir.

2022 Engelli maaşı alıyorsanız ve maaşınız da kesilme olduysa E-devlet portalı üzerinden Aile ve sosyal politikalar bakanlığı başlığının altında sosyal yardım bilgileri sorgulama kısmından öğrenebilirsiniz, o bölümde yardımın durumu kısmındaki açıklamaya bakarak 2022 maaşınızın devam edip etmediğini öğrenebilirsiniz,

Eğer E-devlet şifrenizin olmadığını varsayarsak bu durumda hafta içi mesai saatleri içerisinde Telefonunuzla 144 numaralı Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığını arayarak 2022 maaşınız hakkında istediğiniz bilgiyi alabilirsiniz.