1. Anasayfa
  2. Bilgiler

2018 Ağustos Ayı Zamlı Evde Bakım Parası


0

2018 Ağustos Ayı Zamlı Evde Bakım Parası ne kadar oldu. Bakım maaşı yardımı alan ve zamlı olan Temmuz ayı bakım yardımları Ağustos ayında hesaplarına yatacak olan okurlarımız Yeni bakım parası yardımlarının zamlı olarak ne kadar olduğunu merak etmekteler. Değerli okurumuz 2018 Ağustos ayında hesaplara yatacak olan Temmuz ayının evde bakım parası zamlı olarak 1179 TL olarak ödenecektir. Maaşlar her zaman olduğu gibi banka hesaplarına aktarılacak.

2018 Ağustos Evde Bakım Parası Ne Zaman Ödenecek?

2018 Ağustos ayı evde bakım parası yardımlarının hangi illerde yattığını takip etmek için sitemizde yer alan haberlerimizi takip edebilirsiniz… Günlük ve güncel haberlerimiz ile bakım parası yatan illerin listesi haberlerimizde olacak…

Ağustos 2018 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi

Evde Bakım Parası Nasıl Alınır, Şartları Neler?

Daha önceki konularımızda sizlere detaylıca hazırladığımız bakım parası için gerekli evraklar hakkında bilgiler sunmuştur. Peki bakıcı parası nasıl alınır şartları nelerdir? Gelir şartı önemli bir etken olurken buna dikkat edilmesi esas kılınmış. 1 Ocak itibarıyla hanedeki kişi başına düşen gelirin 967 lirayı aşmaması en önemli şartlardan biri. Örneğin; 4 kişilik bir haneye ayda 3868 liranın altında gelir giriyorsa bakım maaşı için başvuru yapılabiliyor. Muhtaçlıkta ise yeme, içme, tuvalet, banyo gibi ihtiyaçlarını tek başına yerine getirip getirmediğine bakılıyor.

Hasta olan kişinin %50 ve üzeri engelli olması gerekmekte; Bakacağınız kişinin ağır engelli olması zorunlu eğer ki engel oranı %50 ise kesinlikle bu parayı alırım gözü ile bakmayınız. Zira sağlık kurulundan alacağınız raporda ” ağır engellidir ” ibaresi geçmesi gerekiyor. Buna dikkat etmenizde fayda olacaktır.

Engelli, hasta, özürlü, akli dengesi bozuk vs. sorunlardan dolayı ağır engelli olanların kendine bakacak güce sahip olmamaları gerekiyor. Bakıma muhtaçlığı heyet tarafından onaylanmış kişiler.
Muhtaçlık sınırı üzerinde bir gelirin hane içine girmemesi gerekmekte. 2018 Evde bakım maaşı kişi başı düşen miktar (Muhtaçlık Sınırı): 967,27 TL

Haber Konumuz ile alakalı diğer başlıklar:
2018 agustos evde bakim parasi ne kadar
bakici maaslari ne kadar agustos 2018
2018agustos bakim parasi alana bayram ikramiyesi ne zaman verilecek
üç aylık engelli maaşı ağustos da yatacak mı
agustos ayı evde bakım parası
agustos 2018 engelli maaşı
bakım parası ağustos 2018
engeli maaşı 2018 ağustos haberleri
engelli maaşı agustosda son durum
evde bakim maasi agustos 2018